Arsip

Archive for November, 2008

Reset SENAO

November 22, 2008 Tinggalkan komentar

Neh kemarin nyoba reset Senao nya sekolah yang kemarin di turunin ma Mr. Hary ma Galang. Siapkan dulu kabel Null dengan konektor female pada kedua ujungnya.

  • Hubungkan kabel serial ke port com komputer ato laptop.
  • Klik Start –> Program —> Accessories –>
    Communications –> HyperTerminal (kalau pakai OS windows)
  • Beri nama koneksi terserah, lalu pilih koneksi COM1 (atau COM2 tergantung port di kompi).
  • Tentukan port COM sesuai dengan yang ada pada PC anda, COM 1 atau COM 2.
  • Atur seperti ini : Baud rate nya “38400”, data bits “8”, parity “none”, stop bits “1”, and flow control “None” lalu tekan OK.
  • Matikan dulu power listrik di POE selama 5 detik kemudian dihidupkan lagi.
Kategori:networking Tag:

Tutorial Ubuntu

November 22, 2008 6 komentar

  1. Official Ubuntu Home Page
  2. Official Ubuntu Forums
  3. Official Ubuntu Guide
  4. Wubuntu – Ubuntu Web Edition
  5. Windows to Ubuntu Transition Guide
  6. 10 Advantages of Ubuntu over Vista
  7. 30 Days with Ubuntu Linux
  8. 60 Days With Ubuntu
  9. Installing Ubuntu Linux!
  10. FREE Linux Books online
  11. The Ultimate Linux Reference Guide for Newbies
  12. Top 10 Linux commands for Absolute Newbies
  13. The Ultimate Linux Network Reference Guide for Newbies
  14. Install and run Ubuntu without disturbing Windows
  15. Basics to Linux Explained
  16. Windows Desktop Software and The Linux Alternatives
  17. The best reason yet to use Ubuntu
  18. How to install Anything in Ubuntu!
  19. How to Build Triple Boot (XP, Vista, Ubuntu) with single Boot Screen
  20. Windows Based Ubuntu Installer – Screenshots and demo
  21. Instlux: Install Linux while still in Windows!
  22. Ubuntu Linux Vs. Windows Vista: The Battle For Your Desktop — Ubuntu Linux
  23. Ten tips for new Ubuntu users
  24. 13 Must Do things on new Ubuntu 7.04 Feisty Fawn installation
  25. Hack Attack: Top 10 Ubuntu apps and tweaks
  26. How To Set Up A Ubuntu/Debian LAMP Server
  27. The Perfect Desktop – Ubuntu 7.04 Feisty Fawn
  28. The Perfect Desktop – Ubuntu Studio 7.04
  29. The Perfect Setup – Ubuntu Feisty Fawn (Ubuntu 7.04)
  30. How To Install Internet Explorer On Ubuntu
  31. Change the menu bar and main menu logos in Ubuntu
  32. How To Compile A Kernel – The Ubuntu Way
  33. How to Configure an $80 File Server in 45 Minutes
  34. Installing Popular Applications On Your Ubuntu Desktop With Automatix2
  35. Bandwidth Monitoring Tools for Ubuntu Users
  36. Running Internet Explorer in Ubuntu Linux
  37. How To Use NTFS Drives/Partitions Under Ubuntu
  38. Installing The Native Linux Flash Player 9 On Ubuntu
  39. Mount a Remote Folder using SSH on Ubuntu
  40. Clone Your Ubuntu installation
  41. Speed Up Firefox web browser
  42. Install Popular Applications in Ubuntu Feisty Fawn Using Automatix2
  43. How to Install Java Runtime Environment (JRE) in Ubuntu
  44. How to Install Beryl with latest nvidia drivers in Ubuntu Feisty Fawn
  45. How To Install VMware Server On Ubuntu 7.04
  46. DNS server Setup using bind in Ubuntu
  47. NFS Server and Client Configuration in Ubuntu
  48. Dual Monitors with NVidia in Ubuntu
  49. Howto Set Flickr images as Ubuntu desktop wallpaper
  50. Sharing Internet Connection in Ubuntu
  51. 10 must have programs for a new Ubuntu user
  52. 10 minutes to run every Windows app on your Ubuntu desktop
  53. How-To: Ubuntu Media Server
  54. How-to: Cheap Ubuntu Media Server Part 2
  55. HOWTO Encrypt CD/DVDs in Ubuntu
  56. How-to: Installing Ubuntu Linux on a usb pendrive
  57. Install KDE Desktop in Ubuntu
  58. Set Windows as Default OS when Dual Booting Ubuntu
  59. Official Ubuntu Linux Desktop Guide
  60. 100+ Ubuntu Tutorials and Growing Fast!
  61. Ubuntu and wireless – now better than Windows!
  62. LifeHacker Top 10 Ubuntu applications
  63. Running OSX and Windows XP/Vista on Ubuntu
  64. Awesome Ubuntu Apps you might not know about
  65. Completely mod Ubuntu to look like OS X
  66. Cracking WEP with Ubuntu
  67. 6 Best Ubuntu Tweaks out there
  68. 100 Useful Ubuntu Links – Everything you could ever need!
  69. Ultimate Ubuntu performance tweaking guide
  70. Transform Your Ubuntu’s Look
  71. Ubuntu tricks – how to mount your WinXP partition, make it read/writabable
  72. HOWTO: Ubuntu Customization Guide Part I
  73. Cleaning up a Ubuntu GNU/Linux system
  74. Super Fast Internet for Ubuntu
  75. Speed up the Internet in Ubuntu
  76. How-to: Theming your Ubuntu desktop
  77. 11 Things You Haven’t Seen Yet in Ubuntu Feisty Fawn
  78. 300+ Easily Installed Free Fonts for Ubuntu
  79. Ubuntu Performance Guides
  80. Ubuntu Tutorials
  81. 10 most popular Ubuntu sites on the net
  82. Ubuntu Feisty Fawn Performance Guide
  83. Set-up a Ubuntu webcam security system
  84. Instructions to install NTFS-3G in Ubuntu Dapper
  85. How to achieve native NTFS write support under Linux
  86. Hacking Ubuntu to Improve Performance
  87. Ubuntu and Your iPod…
  88. How to Access Your Ubuntu Remotely
  89. How to make OpenOffice run faster in Ubuntu
  90. Dual Monitors HOWTO
  91. DvdShrink For Linux – How To Install On Ubuntu
  92. 13 Applications to Install on Ubuntu/Linux running on Slow Computer
  93. How to Setup Your ubuntu Computer to be a Router
  94. Improve performance in Ubuntu
  95. How to gracefully reboot your Ubuntu/Debian system if all else fails
  96. Good Ubuntu Networking Tutorial for Beginners and advanced users
  97. Top 10 Ubuntu Tips
  98. Scheduling for Absolute Beginners
  99. Building a Linux home media center
  100. Ubuntu Customization Kit
  101. Remote Desktop for Linux
Kategori:Ubuntu, Var Tag:

Kesalahan Batas Akhir Kompetisi Blog Madiun

November 22, 2008 Tinggalkan komentar

salah

Coba lihat yang dilingkari merah itu, tertulis bahwa pengumuman hasil akhir kompetisi blog adalah 29 November 2009 (apa gak kelamaan ya atau memang kesalahan penulisan :-) ) . Sebenarnya sudah sejak kemarin penasaran dengan penulisan tahun pengumuman hasil akhir ” Kompetisi Blog ” yang diadakan oleh Telkom Madiun. Terus buat ngilangin rasa penasaran iseng-iseng tadi pagi YM an ma adminya nanya apa bener tahunya itu 2009. Dan ini hasil YM an tadi pagi :YM

Terus beberapa saat kemudian udah diganti tahunnya menjadi 2008. Jadi sekedar kasih informasi saja bahwa pengumuman hasil akhir kompetisi blog adalah 29 November 2008. Ingat 2008 loh :-) Cek disini

bener

Kategori:Var Tag:

SEO ga ada gunanya

November 2, 2008 2 komentar

Haruskah SEO dihilangkan??! Apa keuntungan dan kerugian SEO? Waduh yang lainnya pada belajar SEO, ne malah bilang kalo SEO itu tidak ada gunanya. Eits tunggu dulu bos, SEO yang satu ini bukan SEO (Search Engine Optimization) loh, SEO yang ini adalah SEO (Saya Enggak Optimis). Kata SEO biasanya kita ucapkan kalo kita memang sudah mempertimbangkan segala sesuatu yang kita anggap kita kurang mampu untuk melaksanakannya. Jadi dalam batas pikiran dan kemampuan yang kita miliki, kita sudah bisa memutuskannya. Tapi juga tidak ada salahnya juga SEO itu dihilangkan karena segala sesuatu yang kita anggap baru atau tidak kita kuasai akan menjadi hal baru untuk kita. Secara otomatis kita akan memperoleh pengalaman dan tentunya sesuatu yang baru entah itu ilmu atau apapun. Misal dalam ujian nasional sekolah, kita harus menghilangkan SEO ini. Nah untuk menghilangkan SEO ini kita benar-benar harus siap untuk menghadapi ujian tersebut, tentunya dengan belajar atau ditambah dengan ikut bimbingan diluar atau les privat sekalian. So kita prepare kita benar-benar udah matang. Tapi lain lagi ceritanya kalo masalah cewek, ada yang berfikir SEO dan ada juga yang tidak memperdulikannya alias pokoke tembak aja masalah diterima atau tidak urusan belakang (hehehe nekat juga neh). Masih banyak contoh lainya di kehidupan sehari-hari. SEO atau SO (Saya Optimis) itu juga bisa dibilang pilihan. Jadi kita sendirilah yang bisa menentukannya.

Kategori:Artikel Tag:
Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 433 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: